Pocarska in Pstuh

Written by Marijan

July 20, 2016

Včeraj. Štart z Vršiča, pol ure pristopa do Pocarske. Prva naveza: Barbi in Magdalena. Druga naveza: Jernej in jaz. Smer navrtana, skala večinoma solidna, napredujemo brez težav, na vrhu kratek počitek z ležanjem na travi, po stezi nazaj dol in nekaj metrov desno od Pocarske vstopimo še v Pstuha. Smer je nova, skoraj frišna, lanska. Tudi ta je navrtana, trenutno nam to povsem odgovarja, čeprav je Dean Jerneju namignil, da bi morali nekje drugje zabijati kline, zatikati jebice in uničevati metulje. A mi pač tokrat po svoje.

Pstuha plezamo enako kot prej Pocarsko, zdaj že uigrani celo še nekoliko hitreje, Magdalena kot druga za Barbi, jaz pa z Jernejem večinoma izmenično in tako nabašem na najtežje in tudi najlepše raztežaje in detajle, vključno z manjšim simpatičnim previsom, v istem kompletu pa mi seveda pripade tudi najbolj krušljiv del, ki se ga pleza po načelu kar primeš, je tvoje. Za morebitne sledilce: glede na prvotne skice in opise je v zadnjem (4.) raztežaju pripravljeno dodatno sidrišče, ki verjetno pride zelo prav zaradi siceršnjega precejšnjega trenja, ko komaj še vlečeš štrik za sabo.

Pod črto:
Dve smeri, v katerih ni velikih plezalnih in orientacijskih težav, se pa najde vse od šodra do dobre skale, od kaminčkov do previsa. Še en lep dan na začetku letošnje poletne plezalne sezone.

Marijan Močivnik

Fakti
19. 7. 2016
Hrib: Mala Mojstrovka – Grebenec
Smeri:
– Pocarska, IV, 200 m
– Pstuh, IV+/III, 200 m
Ekipa:
– 1. naveza: Barbi V. Močivnik (v vodstvu) in Magdalena Fabčič
– 2. naveza: Jernej Zavrtanik in Marijan Močivnik (izmenično v vodstvu)

 

Categories

Archives

You May Also Like…

Prvomajska Sardinija

Prvomajska Sardinija

Kje in Kdaj: Sardinija (Dorgali, Santa Maria Navarrese), 26.4.-7.5. Kdo: Luka Batagelj, Stiven Kocijančič, Sašo...

Sončna Chulilla pozimi

Sončna Chulilla pozimi

Jerica, Montanejos, Margalef, Chulilla S Stivenom sva drugo polovico lanskega decembra preživela v športno plezalskem...

Vroče Poletje 2022

Vroče Poletje 2022

Poletno sezono v hribih smo z Andrejem(Obalni AO) in Maticem začeli v Peralbi sredi junija, kjer smo v sončnih stenah...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *