Zimska vaja pod Prisojnikom

Written by Dominik

February 2, 2020

Prvi vikend 1. in 2. februarja smo se kadrovsko obogateni odpravili pod Prisojnik na vajo zimske in ledne tehnike. V soboto se razdelimo v 5 skupin in alpiročniško obdelamo sklope hoje in ustavljanja s cepinom, gibanja naveze v snežnih razmerah, iskanja z žolno, prereza snežne odeje in norveške metode ter izdelave sidrišča v snegu in spust na cepinih.

Vidno utrujeni in prepolni novih informacij se proti koncu dneva zatečemo v Mihov dom. Mesni si privoščijo bograč, ne-mesni pa joto s klobaso. Saj tudi doma nona reče, ma vsaj malo mesa pa mora bit. No, na koncu to postanejo štruklji. Da pozabimo, vse skupaj poplakamo z birco in kakšim šilcem zrelega žganja.  

Ker smo imeli kočo le za nas smo se vidno zbližali in se pomerili v družabnih igrah človeče ne ljuti se, uno in japonskih palčkah. Igre so postajale bolj in bolj divje in tenzija se je stopnjevala do vrhunca, ki ni prišel.

Zjutraj zadružno potolčemo skledo jajc in marmelade in se znova odpravimo pod Prisojnik, tokrat v Levi slap. Razdelimo se v dve skupini: eni razbijajo led, drugi rešujejo padlega iz ledeniške razpoke. Ko smo vsi na varnem in je vsa led razbit, se znova polni znanja odpravimo nazaj proti Koči na gozdu.

Brojno stanje vojnikov na beli liniji:

5 inštruktorjev

6 pomočnikov inštruktorjev

19 tečajnikov

Skupaj: 30

Upokojeni generali trdijo, da beležimo rekordno število udeležencev vaje!  

Skupno vajo ocenjujemo kot izjemno uspešno! Zaradi velike količine novih informacij in specifike le teh, bomo v kratkem znova izvedli ponovitev vaje, le da v manjšem obsegu.

Matic

Categories

Archives

You May Also Like…

Alpinistična šola 2020/21

Alpinistična šola 2020/21

Alpinistični odsek Ajdovščina vabi v alpinistično šolo 2020/21. Uvodni sestanek bo v četrtek, 24.9 ob 19h v prostorih...

Ferajnovski tabor Misurina

Ferajnovski tabor Misurina

AO Ajdovščina smo se od 17. do 20. julija mudili v okolici Misurine in se zapeljali tudi do Tofane. Ferajnovski tabor...

Bivakiranje alpinistične šole

Bivakiranje alpinistične šole

V soboto 7. marca nas je gostil hotel "tisoč zvezdic" pod bogato obloženim Prestreljnikom visoko nad Bovcem. V...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *