Miksanje

Written by Dominik

February 16, 2020

V četrtek z Blažem v NŠG, v Smer po zajedi. Sva se kar na-miks-ala, Blaž več od mene, ker ena plata mi je bila res blazno zoprna 🙁  Imela sva možnost občudovanja zaprte ceste na Vršič, kjer je Jaguar snemal reklamo za svoje prihajajoče jeklene konjičke. Ker se nikakor nisem mogel odločiti s katerim bi se odpeljal nazaj v dolino, sem ostal kar pri trpežnem fiatu 🙂
V soboto pa z Gerbcem čez Sello Neveo na Prestreljenik. Pri gondoli se pojavita še dve navezi za isto smer. Kako? Ne vem.. Smo se pa med seboj že poznali, tako da je potekala vožnja z gondolo v prijateljskem vzdušju. Plezali smo Zajedo zelenih polic, ki pa razen prvih dveh raztežajev malce večje naklonine srednje kvalitete ledu, ni veliko ponudila. Ena izmed navez je bila avstrijska z Georgem, ki sem ga spoznal 2 leti nazaj pri ponovitvi njegove smeri Ice Axe v Nieder Prijakt. Takrat nas je vse zategnil mnogo višje na izhodišče s svojim 4×4 caddyem in olajšal neskočno se vlekoči dostop po cesti. Za dol je ponovno naredil dve furi.. Res car ta tip. Baje si za 50 rojstni dan želi na fraj zlesti Freeriderja.
Dol smo se pa lepo spustili s smučkami, zajezdili nekaj powa in nadrajsali na ledu. Ampak, tako to gre – its part of the game. 
5 članska družina je za borih 5 minut zamudila zadnjo furo iz Italije na slovensko stran smučišča in so ostali ujeti, tako, da je Gerbec šel z drugo slovensko navezo nazaj v Ljubljano, jaz dobričina pa sem mamo odpeljal v Bovec po avto in se potem čez Soško pojavil doma na večerji.
Pestro v hribih, kaj čmo 🙂  Herr MŠ

Categories

Archives

You May Also Like…

Velikonočna Monte Rosa

Velikonočna Monte Rosa

Žak in Martin, ki sta letošnjo zimo še posebej zavzeto nabirala kondicijo sta naju s Tinetom prepričala, da letos za...

Zimski tabor Grohot

Zimski tabor Grohot

Matic, nas obvesti po mailu, da je objavljen razpis za zimski alpinistični tabor, ki bo potekal na Raduhi. Sam sem...

Slapovi pod Prisojnikom

Slapovi pod Prisojnikom

Prešernov dan sva z Deanom izkoristila v duhu ledne kulture. Oborožena do zob sva se podala v slapove pod Prisojnikom....

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *