Konec poletja

Written by AOA

September 12, 2021

Letošnja sezona v skali se je začela tik po prebolelem covidu v Vežici. V smeri sem kljub prijetnim temperaturam imel nad členki prste popolnoma bele in mrtve in sem se resno namučil, da sem jih nekako ogrel in spravil v pogon. Tudi stabilnosti in koordinacije ni bilo, tako da ne morem reči, da sem izjemno užival – hvala Covid!
Nadaljevalo se je bolje, plezalo se je kadar sem uspel. Nekaj v Križevniku, NŠG, Debela peč, večkrat v Velikem Draškem vrhu. Potem so sledili Dolomiti z odsekom v Misurini, potem pa še preko KA v okolici Civette in v Marmoladi. Vmes je sledil teden dni UTMB v Chamonixu, ki mi je pobral kakšen vzpon v naših hribih, sva pa zato z Boštjanom splezala prekrasno smer pod Breventom. Dostop z žicnico, sestop tudi. Plezanje 1A.
Septembrske temperature so glede na lani izjemne, in zato tudi kakšen vzpon v Severni steni Triglava ni ušel.
Letos pa bo treba prekiniti že dalj časa trajajočo zadevo neobiskovanja Paklenice, česar se tudi že precej veselim. Upam, da gre Vid zraven.

Matic

Categories

Archives

You May Also Like…

Bavarska v Triglavu

Bavarska v Triglavu

Severna Triglavska stena, Bavarska smer Vremenska napoved za drugi vikend v avgustu je bila odlična in s Sašom sva kot...

Škrbinska plošča Maj 2022

Škrbinska plošča Maj 2022

V nedeljo na uscano Zofijo smo se odpravili na Škrbinsko poščo. Zofija se je vzdržala in dan je ponudil lepo in...

2 Comments

  1. Simon Ušaj

    Lep povzetek vendar, kaj pa podrobnosti in statistika :). Katere smeri, težavnosti, dolžine,… ?

  2. AOA

    Nič takega, da bi bilo posebej za izpostavljati 🙂

Submit a Comment