Kristinin comeback

Written by Marijan

July 17, 2016

Petek. Hladno, oblačno. Od Razdrtega do Kozine, kjer nas čaka Kristina, nam že fino opere vetrobransko steklo na Danijelovi vectri. Kar ne škodi. Ni pa fajn za plezat. Vremenska napoved za Koper na srečo ne predvideva dežja, spremljalo pa naj bi nas nekaj vetra.

Zeleni raz v dolini Glinščice (Boljunec, Italija), se mi je že večkrat izmaknil, enkrat smo namesto tega plezali Medota v Ospu (takrat napačna odločitev), drugič nisem imel časa, tretjič ni bilo dvojčka za tretjega v navezi … Kakor koli, zdaj je bila končno prilika, Kristina je namreč napovedala svoj alpinistični comeback, frikanje ji gre zelo dobro, kaže da si je po poškodbi povsem opomogla, ni pa imelo smisla pretiravati s čim bolj zahtevnim, poleg tega je bilo po par letih treba ponoviti obnašanje na štantu in vse kar spada zraven. Zato ji je predlagan več raztežajni Spigolo Verde. Barbi in Kristina naprej, jaz z Danijelom za njima. Če bi ji bilo treba kje kaj pomagati. Seveda ni bilo treba, plezarija ji je lahkotna, smer navrtana, štanti prostorni, skala dobra, za nekaj težavnosti so poskrbeli le sunki vetra, ki so po občutku občasno dosegli ali celo presegli stotico in se je bilo treba na trenutke malo potuhniti za raz in pred napredovanjem malce počakati.

Kakor koli – smer kot je Zeleni raz, plezalsko za nikogar od članov ekspedicije ne predstavlja več plezalskega izziva, je pa bila zdaj to povsem primerna smer za naš namen.

Minute za EPP: Uspeh proslavimo v Boljuncu na turistični kmetiji Zobec (tam vzgojeni izvrstni lososi, pripravljeni na milijardo načinov ob lahkotni penini in potem domačem pivu iz njihovega lastnega slada), zaključek pa v pivnici Bunker v Nabrežini z nekaj dobrimi in nekaj zelo zelo specialnimi pivi. Itak!

Naslednji dan skočiva z Danijelom še v precej zaraščen a še plezljiv Steber v Gradiški turi. S podobnimi občutki kot v Glinščici: fajn, je pa tudi to zdaj bolj trening kot plezalni izziv. Kar pa tudi ne škodi.

Za finale pa v nedeljo še enkrat Steber – Kristina potrjuje svoje comeback. Tokrat vroče …

Marijan Močivnik 

Comicijev stolp, Zeleni raz (Spigolo verde), IV/III, 140 m
– Barbi V. Močivnik (prva v navezi), Kristina Medica
– Marijan Močivnik (prvi v navezi), Danijel Lozar
15. 7. 2016

Gradiška tura, Steber, 4b+, 100 m
– Danijel Lozar in Marijan Močivnik, izmenično
16. 7. 2016
– Marijan Močivnik (prvi v navezi), Kristina Medica
17. 7. 2016

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Spomladanski večraztežajci

Spomladanski večraztežajci

Letošnjo spomladansko sezono plezanja športnih večraztežajnih smeri smo otvorili v sredini marca z vikend izletom v...

Zima 2023

Zima 2023

Če sem lansko zimo »zapravil« s samo dvema 600 m grapama sem letošnjo zimo izkoristil do kraja.. no še več bi splezal,...

0 Comments

Submit a Comment