Krn

Written by Marijan

March 20, 2016

Danijel predlaga Viševnik in to je to, z Barbi potrdiva, zrihtava odsekove žolne in lopate in Dean mi par dni prej obljubi dereze in potem, ko jih približno dimenzionira na moje čevlje, predlaga Krn. Ker on pelje Alenko tja smučat. Torej Krn.

Nedelja. Uradni prehod iz zime v letošnjo pomlad. Kar razmere na hribu lepo ponazorijo.

Zima (beri: dopoldan): Dokaj normalne tri ure in pol duhomornega sončnega zimskega vzpona s planine Kuhinja po večinoma še dovolj trdem snegu. Ko v se v nedogled dolgo približuješ vedno enako oddaljeni koči. Dokler je končno ne zakrije megla in se ti bajta dovoli približati.
Vrh. Zaradi določenih preteklih okoliščin moj  p r v i  zimski pristop na dvetisočaka (uau!).

Pomlad (beri: zgodaj popoldan): Po skoraj isti poti dolge tri ure na začetku zelo meglenega sestopa. Z nekajkrat snetimi in končno manj po damsko nastavljenimi derezami. Na že tako zmehčanem pomladnem snegu, da se nekje nižje pogreznem do vloge lastnega doprsnega kipa ter zaman upam, da se bom nekako izvlekel s cepinom, zataknjenim v meglo nad sabo. Zaradi česar se z mokro belo okolico med drugim tudi tradicionalno energično pogovarjam in jo nepreštevno mnogokrat pošljem marsikam. Jebat ga.

Omenjeno opaženo spremembo letnega časa ob Alenkinem siru in mleku pod Krnom slovesno počastimo s penino. Ali pa slednjo spijemo kar tako. Ker je pač bila v avtu in se ni želela peljati nazaj domov.

Marijan Močivnik

 

Fakti:
– Datum: nedelja, 20. marec 2016
– Hrib: Krn, 2244 m
– Zimski pristop na 2000 +. Vzpon 3,5 ure, sestop: 3 ure (pešadija), 1 ura (smučarja)
– Pristopniki: Dean Strosar, Danijel Lozar, Barbi V. Močivnik, Alenka Lužnik, Marijan Močivnik. Od tega Dean in Alenka kot turna smučarja, ostali kot pešadija

Categories

Archives

You May Also Like…

0 Comments

Submit a Comment