Zasnežena Brana po instinktu

Written by Pavlica

November 19, 2017

V nedeljo, 19.11, sva z Lukom Fabčič (FreeApproved) splezala na Brano po, kar naj bi bila, zimska smer na ta vrh. Nameravala sva iti po markirani poti, ki pa sva jo zgrešila in se povzpela nekako po sredini severne stene. Naklon je bil celoten vzpon okrog 45 stopinj, le petnajst metrski skalni skok je bil okrog 70, ki je bil tudi najzahtevnejši, saj je bilo snega bolj malo in sva se morala čez potoolati.
Sneg je skozi celoten vzpon močno variiral, od trdnega pa vse do pršiča, ki nama je velikokrat otežil delo, sploh ker sva bila gor prva v tej sezoni in špure ni bilo nobene. Na trenutke sva lazila do pasu in se polžje pomikala dalje.
Vzpenjala sva se levo od velikega skalnega bloka in nad njim zavila desno v čudovit prehod, ki naju je popeljal do samega vrha. Sestopila sva po markirani poti, ki sva jo prvotno zgrešila, oziroma je zaradi snega nisva mogla najti. Gor sva šla po instinktu.
Iz koče na Kamniškem sedlu so naju spremljali skozi celoten vzpon in baje celo poklicali prijatelja grsjevca, da naj se pripravi, češ da bo pizdarija. Pri koči sva bila že okrog 6 zjutraj in jim povedala, da greva gor. Niso si pa mislili da bova šla kjer sva šla. Kakor koli, konec dober, vse dobro. Le malce žalostno je bilo, da naju je iz koče (…cenzura…) namesto mladih češpljic. A pustimo to. Po dolgem cajti neki splezano!
Plezala Luka Fabčič in Matic Štrancar, dolžina okrog 300m, 4h. Plezala sva solo.
Brana Severna stena
300m
zimski vzpon – naklon 45-70
Luka Fabčič, Matic Štrancar, oba solo
4h

Categories

Archives

You May Also Like…

Zima 2023

Zima 2023

Če sem lansko zimo »zapravil« s samo dvema 600 m grapama sem letošnjo zimo izkoristil do kraja.. no še več bi splezal,...

Novi vrh Vzhodna stena

Novi vrh Vzhodna stena

December v hribih nas je kar lepo obdaril z darili. Tudi če ta niso bila taka kot smo si želeli, smo iz njih izvlekli...

Melitina smer

Melitina smer

Lepo vreme je napovedano v hribih pa III plazovna. Ker sva prejšni vikend bila v izvidnici, sva vedla da ni dosti...

0 Comments

Submit a Comment