Vaja con dios

Written by Bostjan

December 27, 2015

Obstajajo smeri, ki si jih res želiš splezati…imajo zgodovino, zgodbo, karakter..nevem, mogoče dušo…oziroma kot se je večkrat izrazil legendarni Franček: »del mene je za vedno ostal tam…«.

Ja mogoče ravno zaradi tega obstajajo te smeri, smeri, ki si jih želiš samo ponoviti in začutiti na svoj način in, če ostanejo te smeri precej neokrnjene še 30 let po »rojstvu« in v njih skoraj ne najdeš človeških sledi, je želja in doživetje vredno.
Vaja con dios je ena takih smeri, pod njo sta se novembra 1986 podpisala alpinistična legenda Peter Podgornik, ter ajdovski plezalni matador Vladimir Slamič-Ajo.
To nedeljo sva v smer nameraval z Anejem, zadnji trenutek se nama je pridužil še Nejc – z orientacije ni bilo problemov, saj je Nejc smer že plezal.
Smer je ponudila kar smo iskali, strmo in dokaj resno plezanje, tudi z nekaj run out odseki na vprašljivi skali. V predzadnjem raztežaju smo izbrali Nejčevo desno varianto, ki naj bi bila nekaj težja od orginalne smeri, ter prvenstveno dodali direkten izstop na rob stene. Poč, ki nam je to omogočila ocenjujem na VII+/VIII- z dobrim varovanjem.
Ob vsesplošnem negodovanju nad zelo slabo zimo, smo trije 27.12.2015 z veseljem prejemali letošnji dar narave in se sončili celih 7h plezanja.
Vaja con dios, VII/VI, 450 m, 7h,
27.12.2015
Plezali: Nejc Kurinčič, Anej Kodele, Boštjan Mikuž

Categories

Archives

You May Also Like…

Prvomajska Sardinija

Prvomajska Sardinija

Kje in Kdaj: Sardinija (Dorgali, Santa Maria Navarrese), 26.4.-7.5. Kdo: Luka Batagelj, Stiven Kocijančič, Sašo...

Sončna Chulilla pozimi

Sončna Chulilla pozimi

Jerica, Montanejos, Margalef, Chulilla S Stivenom sva drugo polovico lanskega decembra preživela v športno plezalskem...

Vroče Poletje 2022

Vroče Poletje 2022

Poletno sezono v hribih smo z Andrejem(Obalni AO) in Maticem začeli v Peralbi sredi junija, kjer smo v sončnih stenah...

1 Comment

  1. Simon Ušaj

    Enkratno! Bravo za izjemno smer in tudi za opis.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *