Uspešno leto za ajdovski alpinizem

Written by Dominik

January 5, 2019

Alpinistični odsek Ajdovščina se kmalu po novem letu tradicionalno zbere na občnem zboru, kjer pregleda delo v preteklem letu, se podruži in kuje nove načrte za prihodnost. Poročilo s strani načelnika Egona Pavlice je bilo vzpodbudno. Opravljenih je bilo 240 alpinističnih vzponov vseh težavnosti. Podeljene so bile nagrade v več kategorijah: največ vzponov je zbral Simon Ušaj (27), najbližje soncu je bil Dean Strosar (Gran Paradiso), najbolj zahtevno športno plezalno smer je splezal Jure Uršič (Lakoon 8a, Osp), najbolj kompleksen turni smuk je opravil Dominik Mikuž (turški žleb), najzahtevnejši alpinistični vzpon v najbolj spoštovani kategoriji pa pripada Maticu Štrancarju (Marmolada, Via Gogna, VII, 1000 m, 13 h). Na zboru so nas obiskali tudi prijatelji iz obalnega alpinističnega odseka in veseli smo bili besed slovenske alpinistične legende Fulvija Živca.

Sledilo je predavanje vodje ajdovskih gorskih reševalcev Robija Kovača, ki je predstavil odpravo v Maroko in plezanje nove smeri v Taghii – Wajdovska tarat 7c, 350 m. Zanimivo predavanje o plezalskih in vseh ostalih doživetjih iz države zahajajočega sonca – Maroka.

Uradni del zbora je zaključila mlada kri. Matic Štrancar je predstavil tri plezalne udeležbe na taborih za mlade perspektivne alpiniste, ki jih organizira Komisija za alpinizem PZS. Teden dni Dolomitov, Aoste in Chamonixa in številne plezalne zgodbe. Ponosno smo jih poslušali in čestitali Maticu.

Uradni del se je prelevil v tistega manj uradnega s kulinaričnim presežkom v obliki golaža s polento , napitki različnih voltažnih razponov in plesom v ritmih glasbe. Osvajalci nekoristnega sveta z odkritim navdušenjem zremo v leto 2019.

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Občni zbor 2023

Občni zbor 2023

Še en občni zbor je za nami. Pregledali smo uspešno leto v 2022, številne uspešno izvedene skupne ture od smučanja iz...

0 Comments

Submit a Comment