Viševnik, 2050m ali Kako je v hribih mrazzz

Written by Pavlica

February 25, 2018

Zadnji vikend v februarju smo se tečajniki (tokrat smo bile v bistvu le tri tečajnice) skupaj z našimi alpinističnimi inštruktorji ter drugimi pripravniki za alpiniste povzpeli na lažji dvatisočak.

S Pokljuke smo se najprej vzpeli ob smučišču do Zlatih vod. Tam smo se naučili kako se naredi test snežne odeje ti. compression test.

Ker smo se na mestu dobro ohladili, smo pohiteli v breg proti Plesišču. Tam se je nizkim temperaturam (na parkirišču je bilo okoli -10°C, nad dva tisoč metri pa okoli -20°C) pridružil še kar močan SV veter.

Med vzpenjanjem po grebenu smo si nadeli dereze in vzeli v roke cepine, saj je bil sneg ponekod spihan in leden, drugod pa je bilo potrebno pošteno gaziti – no, kdor je hitel, mu vsaj mraz ni bilo 🙂

Na vrhu smo na hitro naredili nekaj fotk, pomahali očkaku Triglavu in pojedli zmrznjene čokoladice ter odhiteli v dolino, nekateri s smučmi, drugi peš.

Tura ni bila zahtevna, smo pa spoznali, kakšna je zima v hribih – božanski razgledi, nore barve in premraženi prsti. LEPO!

Napisala Ana

Categories

Archives

You May Also Like…

0 Comments

Submit a Comment