Tabor Misurina – julij 2021

Written by AOA

August 6, 2021

Že drugo leto zapored smo AO Ajdovščina preživeli podaljšan julijski vikend v Misurini. Cilj ferajnovskega tabora je bilo v prvi vrsti plezanje večraztežajnih smeri s frišnimi mlajšimi pripravniki in pa seveda plezanje z ostalimi člani ter pridruženim Obalnim AO.

V četrtek prideva v kamp z Orlom, kjer sta že nameščena Sandra in Jan. Šotor je hitro postavljen in v miru lahko odsedimo in se nadihamo frišnega dolomitskega zraka ob prijetnih debatah.
V petek Sandra in Jan pa počakata Egona in Deana za plezanje smeri Paracarro v Corsi-Chiandussi. Z Orlom pa startava v Cima Piccolissima v smer Via Cassin.

Čez dan se v petek naberemo že vsi, in plan za soboto je očiten: Andiamo in Tre Cime!

V soboto imajo ene naveze rahlo smolo z iskanjem pravega vstopa, kasneje jih še dež malo preganja, tako, da žal vsakič tudi ne uspe.
Marko in Polona plezata v Monte Paterno smer Via Bolte.
Tine in Sašo ta čas plezata v Torre Piccola di Falzarego smer Via delle guide.Polona in Danijel pa napadeta ferato.

Z Andrejem pa greva v klasiko Spigolo Gialo v Cimi Picoli. Sicer ne ponuja toliko kot smer prejšnjega dne, je pa vseeno klasika in tudi združevanje dveh raztežajev je ponudilo nekaj načetih živcev – sori Andrej, bom vedel za drugič 🙂 Vseeno je njegov nasmeh v smeri zmagovalni, tako da se nimamo kaj pritoževati. Za tuš pa je poskrbela ploha, ki naju je na sestopu oprala do golega.

V Misurini je bilo vreme stabilno, Teran je bil sladek, usta modra, debate filozofske, pesmi glasne, grenčica grenka, družba zbrana, noč mlada, zrak mrzel in kozarček spet prazen. Kapljico je bilo treba večkrat osvežiti in jo še malo doliti.

Kljub sproščenemu večeru se resne naveze zjutraj zbudijo že ob 6 in se vozijo k rifugio Auronzo, ostali še malo bluzimo po kampu. Eni gredo biciklirat ali frikat, Egon, Tereza, Marjan, Jan in Sandra pa revanš v via Mazzotana, kjer preplezajo prve dva raztežaja.  S Sašom in Tinetom pa se sprehodimo v izjemno nizko oblačnost v iskanje Ultima Spirita. Smer sem plezal že lani z Egonom, ampak hriba v tako ničevi vidljivosti kar nisem mogel najti. Ko se je razkadilo je šlo bolje in v dobri uri sva s Sašom že na vrhu.

Sledi pizza in vožnja v prvi nazaj domov.

Tabor je organiziral in vodil Marko, skupaj nas je bilo 16 in splezali smo 22 smeri.

Bilo je zakon, kar ob taki družbi in takem ambientu sploh ne more biti drugače. Se že veselim, da spet kam gremo skupaj.

Smeri:
Petek:
-Paracarro, Corsi-Chiandussi, 150m, III+, Dean Strosar (v vodstvu) in Jan Likar ter Egon Pavlica, Sandra Polak, Anja Klančnik
– Cinque Torri, Torre Lucy, Pompanin, III-IV, 110 m, 2h (Sašo Seljak, Tine Colja)
– Cinque Torri, Torre Grande – Cima Ovest, Via delle guide, IV+/III-IV, 100 m, 2h (Sašo Seljak, Tine Colja)
– Cima Piccolissima, Via Cassin, VII-/VI, 300m, (Marko Orel, Matic Štrancar)

Sobota:
– Torre Piccola di Falzarego, Via delle guide, IV+, 210 m, 3.5 h (Sašo Seljak, Tine Colja)
– Monte Paterno, Via Bolte (spigolo nord-ovest), V/IV, 320m,  Polona Počkar, Marko Orel- v vodstvu
– Tre Cime (2999 m) / Grotte Cime – centralna smer (650 m, IV-), Miha Živec, Anja, Tomi
–  Cima Piccola, Spigolo Giallo, VI+, 350m, Andrej Novak, Matic Štrancar

Nedelja:
– Il Mulo, Via Mazzorana, IV+, 300m (Egon, Sandra, Jan, Tereza, Marijan) – poskus, obračanje v drugem raztežaju zaradi nevarnosti nevihte
– Ultimo spirito, SZ, Via Quinz, VI-, 120m, 1.5 h (Matic Štrancar – v vodstvu, Sašo Seljak)

Vtisi udeležencev:

Jan Likar
Super je bilo, pokrajina je prekrasna, vzdušje med udeleženci sproščeno in prijetno. Posebna zahvala gre Deanu in Egonu, ki sta se največ ukvarjala s Sandro in mano, ki sva prvič plezala v visokogorju.
Žal nam je spremenljivo vreme kar trikrat preprečilo vzpon, zato se lahko pohvalim samo z enim, ampak nič za to. Pridem sigurno nazaj.

Sašo Seljak:Lepe smeri, odlična skala, super družba in še vreme je sodelovalo.Upam, da tabor postane tradicionalen in se drugo leto spet vračamo.

Marko Orel:
Uglavnem meni je bil tabor spet super (kot lani), prijetna ekipa, nekaj vzponov se je naredilo, vreme je zdržalo, teran ni:)Še enkrat moram povedati, da vsakič ko plezam te smeri se čudim in vedno bolj spoštujem prve plezalce.Upam, da tabor v Misurini postane tradicija!

Sandra Polak:Tabor je povsem zadovoljil moja pričakovanja, v spominu mi bodo seveda ostali predvsem pristopi, katerih smo naredili več kot samih smeri 🙂
Marko lepo organizirano, ambient več kot top, da o klapi in teranu niti ne govorimo.
Posebna zahvala Egonu, ki je top mentor, predvsem za potrpežljivost in podajanje novega pomembnega znanja v svetu alpinizma.
Zahvala tudi ostalim, ki so bili del “naše plezalne klape” . Deanu, Anji, Marjanu in Terezi za nasvete in spodbudne besede, ter seveda Janu za top kompanjona v začetkih alpinizma.
Tudi sama upam da tabor postane tradicija, zagotovo se še vrnem.

Anja Klančnik:
Dolomiti so res neverjetni, skala te kar vabi. Tabor je super tudi zaradi druženja z odličnimi plezalci, saj se tako res veliko naučim  – od plezanja, manevrov, branja skic, orientacije.

Bač:
Komentar: We want more!

 

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Spomladanski večraztežajci

Spomladanski večraztežajci

Letošnjo spomladansko sezono plezanja športnih večraztežajnih smeri smo otvorili v sredini marca z vikend izletom v...

Zima 2023

Zima 2023

Če sem lansko zimo »zapravil« s samo dvema 600 m grapama sem letošnjo zimo izkoristil do kraja.. no še več bi splezal,...

1 Comment

  1. Simon

    Čestitam vsem za lepe vzpone in predvsem za lepo organiziran tabor. Tako naprej!

Submit a Comment