7 smučarskih mesecev

Written by Dominik

May 31, 2018

Na zadnji dan maja še ena kratka snežna. Letos smo nekaj časa imeli kar powder, potem firn, danes pa je po večini že vse v Jadranskem morju… Obsedenci, boste rekli, vem 🙂

Ker je maj nekako zadnji sprejemljiv smučarski mesec (da nas še imajo za normalne) in je to sezono to natanko 7. smučarski po vrsti,  dodajam še par slik in posnetkov zadnjih dveh, treh turnih smukov… Konec aprila sva se s Tadejem udeležila Čarovega spominskega smuka v organizaciji GRS Tolmin, letos se je smučalo Kanjavec iz Zadnjice. Za konec aprila super razmere, ne pretoplo, še obilica snega in posledično fantastična smuka v dno Zadnjice. Prvi  vikend v maju pa smo s Petrom O. in Blažem M. smučali Mlinarico izpod Turna. Po uri hoje iz 38. ovinka vršiške ceste s smučmi na hrbtu, potem klasično po snežnih jezikih proti vrhu, kjer so zaradi strmine smuči spet romale na hrbet. Zaradi osojne lege pobočij in zmerne naklonine je bila smuka v toplem pomladanskem dnevu čista poezija. Grifig podlaga in razmeroma hiter sneg za ta čas.

Po slabem mesecu slovesa naše sezone lahko zadovoljno zapišem da je za nami še ena nepozabna po nekaj letih, kot je bila 2012/13. Nabralo se je kakih 15 + dvatisočakov na 15+ podlage pošihtarskih zadev na lokalnih kucljih. Nepozabno!

 

 

 

Categories

Archives

You May Also Like…

0 Comments

Submit a Comment