Orientacijsko tekmovanje

Written by Marijan

December 21, 2014

V nedeljo smo izvedli tekmovanje iz orientacije po programu AŠ 2014/15. Proga je bila postavljena na obrobju Trnovskega gozda, nadmorska višina 700 – 1000m. Konfiguracija terena je izrazito kraška, večina proge je bila v gozdu, kjer gibanje do določene mere otežujejo tudi posledice žledu. Glede na to je bilo predvideno gibanje po gozdnih poteh, vlakah in stezah, kjer je prehodnost zadovoljiva. Postavljenih je bilo 5 kontrolnih točk, dolžina proge pa je bila okoli 9km. Ocenjen čas za krog je bil 2 – 3 ure. Tekmovanja se je udeležilo pet parov. Zelo suvereno so s progo opravili:

1. Simon in Ožbej v času 1:49. Še enkrat čestitke, kapo dol!

2. Sledila sta jim Močivnika s časom 2:14, kar je zelo spodoben rezultat.

3. Egon in Valentina sta se uvrstila na tretje mesto s časom 2:37.

Vsi našteti so uspeli najti vseh pet točk in se pravilno vrniti na cilj. Četrtemu paru se opravičujem zaradi nesporazuma z lovci, ki so zaradi pogona preprečili dostop na prvo točko. S tem žal nisem računal. Peti par je začel zelo ambiciozno in po ekspresno osvojenih prvih 3 točkah zaradi izbire krajšega prehoda žal zgrešil četrto in peto, kjer pa se je bilo zaradi zahtevne konfiguracije terena in karte z omejenimi informacijami zelo težko pravilno orientirati. Vseeno sta se uspešno vrnila na izhodišče. Vsem udeležencem čestitam in se zahvaljujem za udeležbo, saj je tekmovanje lepo izpadlo. Na roko nam je šlo tudi lepo decembrsko vreme.

Dominik Mikuž

orientacija - karta

Potek orientacijskega tekmovanja

In še vtisi tekmovalca:

Danes. Gora. Organizacijske podrobnosti in natančne rezultate dopiše organizacijski komite, vtisi tekmovalca pa govorijo o lepi progi v sončnem vremenu. Nekateri poročajo tudi o srečanju z zeleno bratovščino, ki si je zaželela v istem času in prostoru preganjati divjad, a smo jim marsikaj uspešno pregnali že prvi tekmujoči. Kakorkoli, zelena konkurenca je bila oborožena s konkretnejšimi in nabitimi argumenti v rokah, kar je menda vsaj deloma vplivalo tudi na potek tekmovanja in rezultat ene od ekip. Ni pa vse skupaj vplivalo na zmago v absolutni kategoriji in v kategoriji izkušenih ultramaratoncev, slavila sta težkokategornika Simon in Ožbej. Druga v skupni konkurenci in zmagovalca v kategoriji mlajših veteranov sta zakonca Močivnik. Tretje uvrščena v skupni konkurenci sta zakonca Pavlica, zaslužita pa si še posebno nagrado za barvno najbolj usklajeno ekipo. Za najbolj koristnega udeleženca je bil na koncu izbran Danijel, ki je, sicer pozno, a kljub vsemu, prispeval pecivo, sicer v počastitev svojega rojstnega dne.

Marijan Močivnik

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Spomladanski večraztežajci

Spomladanski večraztežajci

Letošnjo spomladansko sezono plezanja športnih večraztežajnih smeri smo otvorili v sredini marca z vikend izletom v...

0 Comments

Submit a Comment