Občni zbor Alpinističnega odseka ob 20 letnici ponovne oživitve

Written by AOA

April 2, 2022

Leta 2002 je Simon Ušaj kot nadobudni študent ponovno obudil Alpinistično šolo. Organiziran alpinizem je sicer potekal že prej, z nekaj prekinitvami od leta 1973 do leta 1995. Po letu 2002 pa se je začelo moderno obdobje za ajdovski alpinizem.

Okroglo dvajseto obletnico je bilo potrebno primerno obeležiti. Na tradicionalni lokaciji Taborniškega doma na Kovku se je marčevske že skoraj post covidne sobote zbralo 50 glavo občestvo ajdovskega alpinističnega življa. Kulinarični uvod je ponudil odlični golaž s polento, ki je preko popoldneva nastal pod taktirko alpinističnega chefa Dominika.

Pozdravila nas je Sonja, ki je veliko pripomogla k temu, da je Simon pred 20 letimi začel z alpinistično šolo.

Uradni del je ponudil obilo zanimivega. Podeljene so bile nagrade za dosežke v pretekli alpinistični sezoni. Anja Klančnik je zmagala drugo leto zapored s 27 vzponi, najbližje soncu pa se je tudi drugo leto zapored povzpel Luka Škvarč. Nagrado za posebne dosežke, ki je mejila na nagrado za življenjsko delo je prejel oče modernega obdobja ajdovskega alpinizma Simon Ušaj. Spomnili smo se vseh dosedanjih načelnikov. Od Simona, do Boštjana Mikuža, Egona Pavlice in sedanjega načelnika Matica Štrancarja. Posebne nagrade so prejeli vsi tisti, ki aktivno delajo v alpinistični šoli kot inštruktorji. Brez njih ta osnovna celica odseka ne bi bila možna.

Gvido Bratina se je preko aplikacije zoom javil iz daljnih krajev in predstavil alpinistične začetke v 70. letih prejšnjega stoletja. Izjemno zanimiv pogled v zgodovino. Simon Ušaj pa je povedal marsikatero pestro iz moderne dobe.

Odsek je vedno strmel k napredku in zato je prišel čas, ko je bilo potrebno prenoviti uradni logotip odseka. Mojstrski um in roke Marijana Močivnika (avtor logotipa) je strokovno predstavil, kako je logotip nastal, nakar je v prostor vkorakal praporščak s praporom, ki vsebuje novi logotip. Da pa ne bi ostalo samo pri besedah, ampak tudi dejanjih, sta nekdanja načelnika Boštjan in Egon razrezala torto posvečeno 20 obletnici AO Ajdovščina.

Letošnji alpinistični tečajniki so morali dokončno potrditi opravljen izpit pred zahtevno komisijo, ki je postavljala težka in tudi hudomušna vprašanja. Po dokončni iniciaciji novih alpinističnih pripravnikov se je odlično vzdušje prelevilo v pravo alpinistično zabavo, ki omejitev ni iskala.

Čestitke odseku za preplezano pot! Še naprej naj varno pleza, hodi in smuča!

Ožbej

 

Foto: Marijan Močivnik

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Občni zbor 2023

Občni zbor 2023

Še en občni zbor je za nami. Pregledali smo uspešno leto v 2022, številne uspešno izvedene skupne ture od smučanja iz...

0 Comments

Submit a Comment