Škrbina prednje in zadnje špranje

Written by AOA

March 8, 2015

Na dan žena smo, kot se spodobi, obiskali prednjo in zadnjo špranjo in to v družbi veterinarja 🙂  Ne, ne, ni tako hudo kot se sliši. Zaradi zdravstvenih težav soplezalca, smo planirano plezanje slapov nad Zajzero, spremenili v turno smuko.  Turna smuka nas je zanesla nad prelepo planino Zajzero in nas preko Škrbine prednje špranje, vodila na Škrbino zadnje špranje.

Najprej smo bili presenečeni nad zelo majhno količino snega, saj ga je na primerljivi višini, na naših Golakih skoraj več. A z višino je debelina snega hitro naraščala, a o nekih presežkih ne moremo govoriti. Pot nas je vodila skozi sotesko slapov, pod lanskim snegom. Tu smo lahko videli ogromno razliko v količini snega zadnjih sezon. Lani je bilo na istem mestu vsaj 6 m snega več. Zaradi nezasneženih skokov smo morali obrniti, ter se povzpeti po soteski skrajno levo, kjer je bilo tudi nekajkrat za stopiti z smuči. V zgornjem delu ni šlo brez srenačev, saj je bila na vrhu trda skorja.

Ker je bila ves dan temperatura okrog 5 pod ničlo, se podlaga ni zmehčala, tako smo imeli smuko po trdem, grifig snegu, nekaj je bilo tudi škorje, a si se ji lahko z izbiro prave linije lahko izognil. V srednjem delu, je bil rock´n roll  skozi sotesko, z strmimi odseki, kakšnim skokom, enkrat pa je bilo potrebno tudi stopiti s smuči, za prečkanje potoka. Spodaj, na soncu je bilo vsaj 10 stopinj več in temu primerna je bila tudi podlaga. Zaradi pomanjkanja snega smo smučali po hudourniški strugi, z kar nekaj Flisar vložki. Za konec pa še nekaj poganjanja po tekaški stezi. Več pa naj pove video:
https://www.youtube.com/watch?v=3Vx6Z7S-ZlM&feature=youtu.be

Bila je lepa nedelja!

Uživali smo: Tadej, Marjan, Mito in Otko

Tadej Slokar

Categories

Archives

You May Also Like…

Bivakiranje in Mali draški vrh

Bivakiranje in Mali draški vrh

V sklopu alpinistične šole, je v soboto 25.2.2023 prišel dan za turo z bivakiranjem. Glede na bolj slabo vremensko...

1 Comment

  1. Ožbej Marc

    Tadej, čestitke za zahteven vzpon in prvi objavljen filmčk. Še vikijevo svečo 🙂

Submit a Comment