Zima 2023

Written by AOA

March 16, 2024

Če sem lansko zimo »zapravil« s samo dvema 600 m grapama sem letošnjo zimo izkoristil do kraja.. no še več bi splezal, ko bi le dobil fraj v službi. Začelo se je konec lanskega leta s Kramerjevo smer v Storžiču, ki sva jo splezala z Lukom v precej suhih razmerah. Nadaljevali smo 13.1., ko smo se z Lukom Sašom in Žakom odpravili v Novi vrh. Sašo in Žak v Jesensko smer in nato nadaljevala še v Smer k soncu, Luka in jaz pa v smer Črv. Kar dobro sva se namučila z ozkim 20m gladkim kaminom . Še najbolj sva bila vesela trav in nekaj ledu saj sneg ni držal nič. Slednjega sta bila deležna le Sašo in Žak v smeri k soncu, ki je bila odlično zalita.

Sledili so vikendi ledolomljenja v Dolomitih kjer smo iz slapa v slap pridobivali na moči, tehniki in suverenosti. Najbolj mi bo ostal u spominu Hypercoldai, naš prvi slap. Čas se je našel tudi za sprehod po Teranovi v Dolgem hrbtu in Koritu v Krnu kjer sva z Luko v spodnjem delu skoraj obrnila zaradi padajočih ledenih in kamnitih projektilov. A ker sem imel upanje, da so višje boljše razmere, sva poizkusila z levo varianto nekoliko bolj stran od stene. Proti vrhu sva bila nagrajena z odličnimi razmerami, saj je bil povsod led pomešan s snegom. Do vrha Krna je sledila čista uživancija.

Zadnji vikend pa spet v Colfosco izkoristit še kar je od leda ostalo. V soboto, 2.3. sva zlezla Lujanto, razmere »come miele«, čista desetka. V nedeljo sva sfajtala še Solo per pochi; hja, ponoči je malo zamedlo in kar popestrilo plezanje, a je šlo. Sedaj upam, da vseeno stisne še kej mraz do konca marca, če pa ne, pa komaj čakam naslednjo zimo.

Zapisal: Tomaž Rovan

Smeri:

Kramarjeva smer, Storžič, Batagelj, Rovan

Črv, Novi vrh, IV, 120m, Batagelj, Rovan

Jesenska smer,  IV-/III, 100 m, Seljak, Pavzin

Smer k soncu, 55°/45°, 250 m, Seljak, Pavzin

Hypercoldai, Cima coldai, WI 4+, 250 m, Batagelj, Rovan

Spada di damocle, WI4, 100 m, Batagelj, Rovan

Onda su onda, WI3 (varianta WI5), 100 m, Batagelj, Rovan

Teranova smer, Dolgi hrbet, plezali: Pavzin, Seljak in Štrosar, Rovan

Spada di damocle, WI5 (desna varianta s svečo), 100 m, Batagelj, Rovan, Seljak

Spada di damocle WI4 (leva varianta, izstop desno), 100 m, Batagelj, Seljak

Korito, Krn, 70°/45°-55°, 700 m, Batagelj, Rovan

Lujanta, Colfosco, WI4, 100 m, Batagelj, Rovan

Solo per pochi, Colfosco, WI5, 120 m, Batagelj, Rovan

Zima 2023/24

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Spomladanski večraztežajci

Spomladanski večraztežajci

Letošnjo spomladansko sezono plezanja športnih večraztežajnih smeri smo otvorili v sredini marca z vikend izletom v...

Novi vrh Vzhodna stena

Novi vrh Vzhodna stena

December v hribih nas je kar lepo obdaril z darili. Tudi če ta niso bila taka kot smo si želeli, smo iz njih izvlekli...

0 Comments

Submit a Comment