Hribi tako in drugače

Written by Tadej

August 18, 2016

Zaradi pomanjkanja časa je letos z moje strani malo manj vzponov kot prejšnja leta, pa tudi sprotno objavljanje poročil mi ni uspevalo. Vseeno smo se nekaj preganjali po hribih.

Sezono sva z Veroniko začela sredi junija, ko sva preživljala vikend na Gorenjskem. Ogrevala sva se v Pocarski smeri na Vršiču, naslednji dan pa nama je načrte prekrižalo slabše vreme, zato sva raje zavila v Mojstrano in se povzpela po novi ferati Mojstranških Veveric na Grančišče. Ferata je zanimiva in lepo speljana, tako da imaš razen najtežjega mesta, brez prijemanja jeklenic plezarijo nekje v območju IV-V. Ogledala sva si tudi Slovenski planinski muzej, kjer je res lepo predstavljena celotna zgodovina planinstva in alpinizma, priporočam ogled. Vikend sva zaključila z raztekom v Tamar in vzponom na planiško velikanko.

Nekaj se je tudi kolesarilo. (Zdaj ko imamo turno-kolesarski odsek, je treba tudi kaj na to temo) Novi gorski reševalci smo imeli konec junija piknik v Breginju. Nekaj nas je ta dan  izkoristilo tudi za gorsko-kolesarsko turo po vrhovih na desnem bregu Nadiže. Povzpeli smo se na planino Mia na italjanski strani, se spustili do Napoleonovega mostu in odkolesarili preko Robidišča v Breginj.

Z GRS-jevci smo plezali Kratko Nemško z Zimmer-Jhanom v severni Triglavski steni. Kot darilo za abrahama, smo čez smer peljali našega Stojana. Z darilom je bil kar  navdušen.

Z Maticam z Lozic sva plezala Skalaško z Ladjo v Triglavski steni, o čemer je že pisal.

Prvi teden dopusta sva pohajala z Veroniko. Pot naju je zanesla tudi na Bovško, kjer sva plezala Jugozahodni raz v Mangartu. Lepa, navrtana smer v dobri skali naju je navdušila. Lažjih raztežajev se je pogumno lotila Veronika in suvereno plezala naprej. Za soboto sva vedela, da nama bo na gorenjskem probleme povzročal Putin. Temu primerno sva si izbrala celodnevno turo. V planu je bila Bavarska, vendar se je poznala utrujenost od prejšnjih dni, tako da sva pod steno spremenila plane, skrila kovačijo med rušje in se peš odpravila na Triglav. Zadnji dan sva se oddihala v Gozd-Martuljku, s pogledom na Špik.

 

Tadej Slokar

Foto: Tadej Slokar, Veronika Rupnik, Robert Kovač, David Semič

 

18.6.2016

Naveza: Tadej Slokar (AO Ajdovščina) in Veronika Rupnik (AO Vipava)
Hrib, stena: Grebenec Mojstrovke
Smer: Pocarska IV                                                                                                                                                                 Dolžina: 200 m

 

 

9.7.2016

Navezi:

– David Semič, Vasja Lozar  (AO Ajdovščina)

– Robert Kovač, Tadej Slokar, Stojan Kodele

Hrib, stena: Triglav, Severna triglavska stena

Smer: Kratka Nemška z Zimmer-Jhannom IV

Dolžina: 800 m

 

 

 

23.7.2016

Naveza: Matic Štrancar, Tadej Slokar  (AO Ajdovščina)

Hrib,Stena: Triglavska stena

Smer: Skalaška z Ladjo V+

Dolžina: 1000 m

 

30.7.2016

Naveza: Tadej Slokar (AO Ajdovščina) in Veronika Rupnik (AO Vipava)

Hrib, Stena: Mangart, J stena

Smer: Jugozahodni raz  V/IV

Dolžina 400 m

Categories

Archives

You May Also Like…

Nad Vršičem

Nad Vršičem

Po preigravanju milijarde drugih hribovskih plezalskih variant, ki so potem padle v vodo zaradi vremena, ki je grozilo...

Rojstnodnevno rajanje po hribih

Rojstnodnevno rajanje po hribih

Z Boštjanom v petek vstopava v Puntarsko v Vršacu. Spodnji del smeri ni ravno najlepši, so pa zato zgornji cugi toliko...

Indijansko poletje

Indijansko poletje

Soboto sva z Borutom Demšarjem izkoristila za Indijansko poletje v Dolgem Hrbtu. Smer nama je vzela več časa kot sva...

0 Comments

Submit a Comment