Kredarica

Written by Tadej

January 25, 2016

V nedeljo sva se s Stojanom odzvala povabilu ultra maratonaca Redbulla, da na triglavu skupaj proslavimo njegovo prvo obletnico “ponovnega rojstva” (http://www.gore-ljudje.net/novosti/115229/)

Ker je letošnja sezona za turno smučanje obupno slaba, je treba malo forcirati, tako da sem se odločil da se kljub pomanjkanju snega, gor odpravim s smučmi.
Štart ob 6 s Krme s smučmi na nahrbtniku. Na smuči bi se dalo že od začetka rušja naprej, vendar so bile razmere za peš hojo odlične in je šlo veliko hitreje. Tako so smuči ostale kar na nahrbtniku do Kredarice. Z mojo težko kredenco na hrbtu in v pancerjih sem težko sledil tempu ultrašev, tako sem Kredarico dosegel v treh urah, kakšnih 20 minut za njimi. Odpravili smo se še proti vrhu, kjer pa sem plačal davek prehudega tempa do Kredarice, tako da sem malo pod velikim Triglavom obrnil in se nato raje za spust rehabilitiral v koči.
Smučarija je bila solidna. Zgoraj mešano na žaru.. trda kloža, mehka kloža, nad pastirskim stanom še nekaj putrčka. Dobra smuka do Pastirskega stana, naprej kot po jajcih do velikega polja. Z makadamkami bi šlo tudi nižje, tako pa sem tam pospravil smuči in do avta nadaljeval peš.
Za prvo silo bo. Ali pa je to celo vrhunec letošnje sezone?
Razočaran turni:
Tadej Slokar

Categories

Archives

You May Also Like…

1 Comment

  1. Ožbej Marc

    Ni šans, da je vrhunec sezone. Nekaj se bo moralo zgodit. Če ne bomo zaprosili za azil na Kamčatki 🙂

Submit a Comment