Severna stena Kramarica 600m IV/II-II

Written by AOA

January 15, 2024

Sobota 30.12 Storžič, Severna stena Kramarica 600m IV/II-III Plezala Tomaž Rovan in Luka Batagelj

Prespim budilko ob 4:00 zbudi me sporočilo Tomaža “Dobro jutro” ob 04:53. hitro se začnem štimat ker sva zmenjena za ob 05:15 v Selu. Me kliče in mu rečem da bom mal zamudu da nej gre na izi. Hvalabogu sem prejšni večer že naštimal opremo. Ja neč zajtrk bomo spustili kot zgleda. sem imel res dobro in veliko večerjo prejšni večer tako da sem vedel da imam zaloge. (tega ne počnite če se res ne dobro poznate) to pomeni da sem tako naredil že večkrat. okej ob 05:27 prb že nalagava njegovo opremo v moj avto. Letiva proti Tržiču. Temperatura pada na minus nam se oči svetijo oja oja perfekcija. Ustaviva se na kavi na petrolu. Kjer Tomaž še panin kupi (DIJOPORKO SO DRAGI) 😀 . Jaz sem bil opremljen z domačimi ocvirki in dvemi japkami tako da kalorij več ku dovolj za celdan. Parkirava nekaj čez 07:00 in kaže -1.5°. zelo vesela se spogledava in začneva obuvat gojzerje in sotirat opremo. Ker je bil Tomaž že prejšni dan v hribih se javim da nesem jaz štrik. Upaliva tempo. Mal sva se zgubila ampak se potem hitro najdeva. Nažgeva do vzopa. Hja mal emocij trema,adrenalin,strah mešani občutki ob pogledu v Kramarco. Ja neč se opremiva z vso bojno opremo in v trenutku ko se premakneva vsi tej mešani občutki izginejo in začne se odvijat nova čudovita zgodba. prvi skok kar po drytoolava. Drugega mal popikava po travah mal po snegu. potem pa kamin IV majhen skok 2m cca. Ker sva oba dolga kot pondeljek se z cepini stegneva čez brez problema. Malo je bilo za pogledat stopke. Pičiva naprej lepo položno grapo zapre skok. Tle se pa naveževa. Res se počutim dobro in suvereno tako da se hitro znajdem na vrhu. naredim štant na borovcu in backup z cepinom v dobrem trdem snegu.
Tomaž tudi pogrize skok prej kot svoj panin 😀 Pičiva naprej mim bivaka sneg super, res podlaga vrhunsko predelana. Potem še ena čudna prečka v levo. kjer se odločiva da se naveževa,ker je pod nami tobogan. štantava kar z cepini. zarinem čez oz se sprehodim mi reče Tomaž, lepo se mu posmejim in pogazim še mal čez kjer vidim klin. Nad njega zabijem cepin ga z drugim cepinom kladivca pofixiram. Povežem in za nekaj minut je Tomaž pri meni. Akcija naprej in rahlo prečenje v desno. Tako mal izpostavljeno pa za cepine je bilo majn snega ampak noge pa super. pikirava naprej do zadnjega skoka kateri je bil meašan ampak dobro zalit. Zarinem in uživam v mešanem ledu in sengu ej vrhunsko. malo z skalo pomoči ma je šlo gladko obema.
Iztopiva na vrh si dava roko. ZAgledava padalca kako lebdi cca 20m od nas in mu zakričiva če nas pelje v dolino! Opazi nas in izpusti obe roki nam pomaha in zavriska. Legenda kako uziva v svobodi letenja. Na vrhu nas sončke boža. se mu nastavljava. Jeva,pijeva čaj. Debatirava z pohodniki ki so prišli na Storžič. Zdej pa grimo nazaj u grapa. Sestopiva skozi peto žrelo. odspodaj tik na koncu grape detajl 4-5m skoka suha skala. Ja neč obideva po levi skoz borovce in potem si dava šenkrat roko in čestitava en drugmu za vzpon. Gremo jejst.

Categories

Archives

You May Also Like…

Zima 2023

Zima 2023

Če sem lansko zimo »zapravil« s samo dvema 600 m grapama sem letošnjo zimo izkoristil do kraja.. no še več bi splezal,...

Novi vrh Vzhodna stena

Novi vrh Vzhodna stena

December v hribih nas je kar lepo obdaril z darili. Tudi če ta niso bila taka kot smo si želeli, smo iz njih izvlekli...

Melitina smer

Melitina smer

Lepo vreme je napovedano v hribih pa III plazovna. Ker sva prejšni vikend bila v izvidnici, sva vedla da ni dosti...

0 Comments

Submit a Comment