Novi vrh Vzhodna stena

Written by AOA

January 15, 2024

December v hribih nas je kar lepo obdaril z darili. Tudi če ta niso bila taka kot smo si želeli, smo iz njih izvlekli kar se je dalo v danem trenutku razmerah.
Nedelja 10.12.2023 Novi vrh Vzhodna stena, Vzhodna(sestopna) grapa II 300m 45°…
 Varianta ob smeri decemberska idila skok 70°
Do vrha po žlebu smeri Čarovnic III vsaj 65°
Sopihava gor po grapi je bila v senci. Sneg ni bil najbolje predelan ampak se je dalo. Iztopiva na vrhu južne stene katero sta zaprla 2 skoka kar strma pomagala sva si z borovci. Meni se je zdelo več kot 45° kar piše na primorskih stenah tako da mogoče sva naredila kako varjanto.
Nadaljujeva daljše prečenje v levo proti zahodni strani gore do izrazitrga raza, kjer poteka smer Decemberska idila IV+. Gledava raz ki je bil popolnoma kopen. Z derezami bi šlo ampak rečem, raje grem še malo v levo pogledat ker mi je delovalo lažje. Res poprečim, vidim ozek žleb v senci tik ob razu. Tukej bo šlo je sneg notr rečem. Kar sem gledal na primorskih stenah ni tam nič narisano tako da nova varjanta. (sigurno jo je že kdo popikal). Zelo zanimiv detajl 3metre dolg skok sigurnih 70° ker je v mečah zapeklo. Plezanje je bilo pa malo mešano malo po skali malo po travicah in po snegu. (Več v slikah za lažjo predstavo). Prilezeva na vrh žleba.
In gledava spet raz ali pa opcija še malo v levo cca v žleb po Smeri Čarovnic ki piše letna ocena III ali celo več sigurno skok okol 65°. Sneg je bil soliden,travice tudi dobro držale. V mečah je peklo tako ,da podobno ampak lažje kot v prejšnem žlebu.
 Iztopiva na Novi vrh in nadaljujeva proti Črni prsti po grebenčku oz planinski poti da izkoristiva še malo sonca.

Categories

Archives

You May Also Like…

Zima 2023

Zima 2023

Če sem lansko zimo »zapravil« s samo dvema 600 m grapama sem letošnjo zimo izkoristil do kraja.. no še več bi splezal,...

Melitina smer

Melitina smer

Lepo vreme je napovedano v hribih pa III plazovna. Ker sva prejšni vikend bila v izvidnici, sva vedla da ni dosti...

0 Comments

Submit a Comment